U novembru zabeležen pad prometa robe u trgovini na malo

Bez autora
Dec 30 2012

Republički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji u novembru 2012. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, veći u tekućim cenama za 0,7 posto, dok je u stalnim cenama manji za 10,6 posto.U novembru 2012. godine, u poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe u tekućim cenama manji je za 7,5 posto, a u stalnim cenama za 7 posto.

U novembru zabeležen pad prometa robe u trgovini na maloRepublički zavod za statistiku saopštio je da je promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji u novembru 2012. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, veći u tekućim cenama za 0,7 posto, dok je u stalnim cenama manji za 10,6 posto.

U novembru 2012. godine, u poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe u tekućim cenama manji je za 7,5 posto, a u stalnim cenama za 7 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar-novembar 2012. godine, u odnosu na isti period 2011. godine, veći je u tekućim cenama za 2,7 posto, a u stalnim cenama je manji za 5,2 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik